Tillgänglighet

Vi på Estrad Alingsås strävar efter att kunna erbjuda hög tillgänglighet för alla gäster. Här kan du läsa vilka alternativ vi erbjuder dig med funktionsnedsättning för att göra ditt besök så trevligt och smidigt som möjligt.

 

 

Lätt att ta sig hit

Estrad Alingsås ligger i absolut närhet till tåg- och busstationen samt i nära anslutning till E20.

 

 

Hissar

I Estrad Alingsås finns tre hissar. En hiss från parkeringshuset upp till konferensrummen på andra våning samt till läktarplatserna för rullstolsburna och dess ledsagare. Denna hiss går via entréhallen (ingången vid Harrys). En andra hiss går från parkeringshuset upp till AHKs kansli. Det finns även en hiss mellan våningsplanen i parkeringshuset.

 

Rullstolsplatser

På kortsidan mot huvudentrén (ingången vid restaurangen) finns 7 rullstolsplatser som används vid exempelvis handbollsmatcher. Vi erbjuder även plats för en ledsagare i anslutning till rullstolsplatserna.

 

Parkeringsplatser

I parkeringshuset i anslutning till Estrad Alingsås finns ett antal handikapplatser. Därifrån kommer man enkelt in i Estrad via hiss. Det finns även plats i nära anslutning till entrén.

 

Hörselslinga

Estrad Alingsås är utrustad med hörselslingor som alltid är inkopplade. Hörslingorna är placerade på arenagolvet, på läktarens kortsida, i foajén samt uppe i de stora konferenslokalerna.

 

TD är en databas i Sverige som erbjuder information till invånare och besökare om tillgänglighet i vardagen.

Läs mer om Estrad i Tillgänglighetsdatabasen >>